MCR Wildflower Run 2024 – Ultra 60 km. løb

 

Af Martin Hjelm, PI-København

 

Løbet er et socialt ultraløb fra Aarhus til Ebeltoft – nærmere bestemt fra Mikkeller ølbar midt i Aarhus til Ebeltoft Gårdbryggeri.

 

Inden starten kl. 0600 lørdag morgen, blev der traditionen tro skålet godt løb i Arnbitter og drømmekage, hvorefter løbet blev skudt i gang.

Ruten var meget afvekslende, med løb igennem Aarhus, langs strandkanten mod Løgten Bugt og Følle Strand.
Herfra skiftede underlaget og omgivelserne, fra skovstier med snoede gamle træer og idyllisk ro gennem Mols Bjerge og frem til den brostensbelagte fæstning ved Kalø Slotsruin.

Her godt 34 km inde i løbet var føder og underben ikke helt tilfredse med de små 3 km ude omkring ruinen. Så turens anden rest lige efter var kærkomment.

 

Depoterne blev fyldt, men de 10 min pause havde gjort benene stive, så det tog et par kilometer før løberytmen igen fandtes.
Nu skiftede omgivelserne igen til åbne marker og store stigninger. Her kom benene virkelig på prøve, især efter 42km, hvor rutens største stigning over den næste 1 km trak tænder ud.


Efter godt 45 km var alt energien brugt – og selvom omgivelserne igen skiftede til fredfyldt nåleskov, var der ikke overskud til at nyde naturen.
Ved det sidste depot blev der ikke gjort holdt – benene skulle holdes i gang for ikke at gå helt i stå.

Det sidste stykke mod Hyldested Skovgårde og målet på Ebeltoft Gårdbryggeri var ren overlevelse. Men da målstregen blev krydset, var det alle anstrengelserne værd!
Liggende i græsset med solen skinnede fra en blå himmel fandtes der ikke en bedre udsigt over en velfortjent kold fadøl direkte fra bryggeriet og frit udsyn ud til Hjelm.