Marseilles Marathon 2018

DE 10 glade deltagere i Frankrig

DE 10 glade deltagere i Frankrig

Opdateret 4. april 2018

Tekst og foto: Jens Vuust Christiansen

Endnu engang havde en gruppe af glade motionister besluttet, at vinterens kulde skulle udnyttes til at forberede sig til et maraton. Denne gang var målet Marseilles Marathon d. 18. marts 2018.

Vi er et bredt udsnit af løbere, nogle med ønske om gode sluttider og personlige rekorder og andre ville bare gerne gennemføre. Alle deltagere har tidligere løbet maraton.

Stor tak til PI Motion København og Støtteforeningen for økonomisk støtte til turen.

Vi var i alt 10 forventningsfulde løbere, som uhyggeligt tidligt mødtes i Københavns Lufthavn, og alle stod med næsen i mobiltelefonen for at få den nyeste vejrudsigt for området omkring Marseilles.

Vi håbede alle på noget bedre vejr end her hjemme, og vejrudsigten var meget lovende – 12-14 grader, let vind og tørvejr – perfekt løbevejr.

Inden afrejsen havde vi forsøgt at finde lidt informationer omkring løbet, men da vi alle var noget sprogligt udfordret med det franske, og google translate var mere underholdende end oplysende, havde vi ikke de store fakta omkring løbet.
En af de største udfordringer som motionsløber fra det flade Danmark er højdemeter og en forventning om bakker/ikke bakker – mere omkring dette senere.

Et tiltag som vi ikke har prøvet tidligere var en ”lægeerklæring”, som var et krav omkring deltagelse. Ingen lægeerklæring – ingen løb.

Som vi læste hjemmesiden, så var Marseilles Marathon et større løb med op til 20000 deltagere.
Dette viste sig at være det samlede antal deltagere i hele løbsarrangementet omkring Run in Marseilles, hvor der ”kun” var mulighed for 7000 deltagere til selve Marathon-løbet, resten af deltagerne løb 5 km, 10 km og halvmaraton.

Første sproglige udfordring viste sig ved ankomsten, hvor den bestilte transport fra lufthavnen til hotellet desværre havde misforstået bestillingen og derfor ikke var klar. Mikkel Bølch trådte i karakter og må klart have gjort sig fortjent til en sprognål.

På løbsdagen var der transit busser fra Marseilles havn til startstedet. Sidste bus med afgang kl. 0700. På trods af vores tillid til fransk logistik, så fungerede transitsystemet dog fint, og vi blev alle proppet ind i en nyere bus med afgang mod syd.

Ruten mod startstedet gik af kystvejen, hvor Mistral-vinden blæste med friske pust, således at bølgerne slog ind over vejen.
Selve vejen var MEGET bakket, og vi var enige om, at det umuligt kunne være løberuten, som vi kørte ad. Vi blev klogere!.

Ankommet til et vindomsust fiskerleje (meget flot) blev vi vist vej til startstedet, hvor der var opstillet 3 (tre) toiletter. Deltagerantallet på dagen var dog ikke 7000, men skønnet til højst 2000.

Vi blev noget lange i ansigterne, da vi kiggede rundt på de øvrige deltagere, som stillede i trail/bjergløbs udstyr, med balaklava-huer og camelback-rygsække.
Vi blev hurtigt enige om, at vi nok ikke satte nye personlige rekorder.

Efter en masse råben og skrigen på fransk i højttalerne blev løbet åbenbart skudt i gang. Ruten var hård og nok den hårdeste, som deltagerne havde prøvet, men efter en kølig start og mange bakker nærmede vi os selve Marseilles, hvor der skulle løbes en rundstrækning 2 gange gennem den gamle bydel og havnen.

Lidt en mental udfordring, at efter 25 km så kunne man vælge at dreje til venstre og løbe i mål, men dette blev naturligvis ikke benyttet af os.
Endnu en mental udfordring var det, at på første rundstrækning var der en led stigning på ca. 2 km i modvind. På denne stigning var der opstillet kilometerskilte, hvor blandt andet 35 km skiltet fremgik – den kunne man så glæde sig til på sidste runde.

Alle deltagerne fra vores gruppe fuldførte. Poul Hartmann med en imponerende sluttid på 2.58, (samlet nr. 23), Mikkel Bølch imponerede ligeledes med 3:11 (samlet nr. 60), vi andre valgte at få fuld udnyttelse af dagen og brugte noget mere tid – ingen navne nævnt, men jeg var træt.

Der var kun 1070 løbere, som fuldførte, og den hurtigste kom i mål på 2:22.

På trods af bakker og modvind så var det et fint afviklet løb, og vejret var perfekt.

Kan endnu engang kun opfordre til at melde sig til et maraton eller andet større mål. Sæt et mål, træn til det, og gennemfør målet – det giver en stor tilfredsstillelse.

Prøv at deltage i et løb, hvor tiderne ikke er det vigtigste, men forsøg at løbe i et tempo, som er behageligt og overkommeligt. Det kræver et andet ”mind-set”, også i forbindelse med træning.
Nogle kalder det for ”nøgenløb” ikke i ordets bogstaveligste forstand, men løb uden ur/tid, og så lyt til kroppen. Alle, som har deltaget i et løb, ved, at det første, som der bliver spurgt til, er: ”Hvad løb du på”?? Prøv at vende tilgangen og nyd en løbetur og tiden sammen med en evt. løbemakker eller gruppe.

Vi er allerede ved at forberede os til næste løb – man bliver afhængig.

Del siden